Het Praktijkgericht Programma (PGP) voor het vmbo-tl/gl

Op 26 juni organiseerde de projectgroep Aansluiting VO-MBO de derde Lerend Netwerk bijeenkomst van dit schooljaar. Het thema van deze bijeenkomst was Het Praktijkgericht Programma (PGP) in vmbo-tl/gl. Prachtig, dat we weer terecht konden in een echte praktijkgerichte omgeving op ROC Midden Nederland, locatie Disketteweg! We stonden stil bij het PGP, het nieuwe keuzevak binnen GL en TL. In deze bijeenkomst stond de vraag centraal of het PGP een verbetering is en waartoe dan.

Het praktijkgerichte programma stimuleert de ontwikkeling van belangrijke algemene vaardigheden (ook wel future-skills genoemd) zoals samenwerken, ontwerpen, plannen en organiseren. Ook helpt het leerlingen meer beeld te krijgen van zichzelf en van de wereld van werk. Er is altijd een bedrijf of instelling betrokken bij de leeropdrachten in het praktijkgerichte programma.

Deelnemende scholen aan het PGP project: Amsfort College, ’t Atrium, het Corderius College, het Corlaer College, ’t Hooghe Landt, Mavo Muurhuizen en Het Nieuwe Eemland. En deze scholen vervolgen de samenwerking in 2024-2026, ondersteund vanuit TisforTech en Aanpak VSV Eemland.

Nog aanhaken? Stuur een mailtje naar bob@tisfortech.nl